Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom


História

Hamerli kesztyűmanufaktúra

 

"tökéletes kesztyűt csak emberi kéz alkothat"

 

A Hamerli név és a pécsi kesztyűmanufaktúrák egyet jelentenek a magyarországi kesztyűgyártás alapjainak letételével. A város kesztyűs mesterei a tapasztalati alapon kifejlesztett kesztyűkészítést tudományosan és művészien fejlesztették tovább. Az ő munkásságuk nyomán vált Pécs az európai kesztyűmanufaktúrák egyik fővárosává. A pécsi kesztyűkészítők magas színvonalra emelték a sertéshasszél-megmunkálás mesterfogásait, valamint kidolgozták a nappabőr manufakturális kikészítési technológiáit.

A második világháborút követően a pécsi kesztyűkészítést is elérte az államosítás: a manufaktúrák helyét a Hunor Pécsi Kesztyűgyár néven működő nagyvállalat vette át. A Pécsi Kesztyűgyár – az évszázados tradíciók és know-how birtokában - rövid időn belül az országrész egyik legsikeresebb vállalata lett, minőségi termékei világszerte ismertté és népszerűvé váltak.

A magyarországi politikai rendszerváltást követően a megszűnő kesztyűgyártó nagyvállalat helyét ismét a kis családi manufaktúrák vették át, melyek biztosítják az évszázados tradíciók fennmaradását, a kesztyűkészítés további fejlődését. Köszönhetően a pécsi kesztyűkészítők által felhalmozott egyedi tudásbeli és tapasztalati háttérnek, a kiváló szakember gárda napjainkban a világ legelismertebb luxusmárkáinak megrendeléseit is képes teljesíteni.

kiemelt termékek

Monza Deer Coco

29 900 Ft

Monza Deer Coco

29 900 Ft

Rome Spring Natural

26 900 Ft

Rome Spring Natural

26 900 Ft

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Az alábbi mezőbe beírt e-mail címre elküldjünk rendszerünkben tárolt jelszavát

Termék bekerült a kosárba

tovább a kosárhoz böngészés folytatása